Meny

Dela sidan på sociala medier

Lämnade storstaden – kan nu paddla till jobbet

En man sitter i sin kajak en fin sommardag

När familjen Sköld flyttade valde de en kommun med ovanliga pendlingsmöjligheter.

Var kommer ni ifrån och hur hamnade ni i Lysekil?

Jag kommer från Stenungsund ursprungligen och min man Mattias kommer från Göteborg, säger Helen Sköld.  Jag sommarjobbade på Lysekils sjukhus för länge sedan. Därefter läste jag på universitetet i Göteborg och började arbeta på Kristinebergs Marina Forskningsstation på Skaftö där jag träffade Mattias som var doktorand där.

Hur ser livet ut idag?

Vi bor på Skaftö, i Fiskebäckskil. Barnen går i skolan här och vi jobbar båda i Lysekil. Jag tar oftast cykeln över på färjan och Mattias paddlar kajak över fjorden.

Vad är den största skillnaden i vardagen?

Vi är naturmänniskor och gillar havet. Vi har båda växt upp med att segla med familjen i Bohuslän på somrarna, så det känns helt rätt att vi hamnat här.

Vad är det bästa med att bo i Lysekil?

Havet och den fantastiska skärgården alldeles runt knuten. Gullmarsfjorden är också fantastisk. Likaså Bassholmen och Strömmarna. Vi trivs även bra i den internationella miljön som är här genom att flera universitet har fältstationer här runt Gullmarsfjorden. Det har satt Lysekil på världskartan och lockat hit många olika människor med intresse för havsmiljön.

Vilket är ditt smultronställe?

Vi gillar Skaftö väldigt mycket för att det är så bevarat och lummigt. Gåsevik är väldigt fint tycker jag. Jag har börjat dyka igen och Mattias har återupptagit vindsurfing sen vi flyttade hit. Men favoritställena ute i skärgården håller vi för oss själva, avslutar Helen Sköld.