Meny

Dela sidan på sociala medier

Flyttade från Australien till Lysekil

Matt och Malin sitter ute i snön och fikar tillsamans med deras barn.

Matt Jones och hans fru Malin Westfelt bytte Australiens stränder
mot pulkaåkning och solvarma klippor i Lysekil.

Var kommer ni ifrån och hur hamnade ni i Lysekil?

Malin växte upp i Karlskoga i Värmland och jag är ifrån Canberra – huvudstaden i Australien. När vi flyttade till Sverige ville vi bo nära Malins föräldrar och då blev det naturligt att bo i Lysekil.

Hur ser livet ut idag?

Vi bor i Rixö cirka 20 minuter från Lysekil. Jag arbetar i Kungshamn och Malin i centrala Lysekil. Barnen går på Bergs skola – en liten skola utanför Lysekil med cirka 50 elever. Skolan är toppen och det kändes rätt med en liten skola när vi flyttade hit.

Vad är den största skillnaden i vardagen?

Det var mycket som var spännande och annorlunda för familjen när vi flyttade till Lysekil från Australien. Språket, kulturen, naturen, vädret – allt. Barnen hade aldrig sett snö förut och det var fantastiskt att se dem åka pulka för första gången!

Vad är det bästa med att bo i Lysekil?

Det bästa med att bo här är närheten till allt – skogen, havet, affärer och skolor. Att få spendera lite tid i bilen på väg till arbetet – omgiven av vacker natur – känns bara positivt.

Vilket är ditt smultronställe?

Vi har många favoritplatser – friluftsområdet i Fjälla är underbart. Det finns också många fina friluftsområden i Rixö som kanske inte så många känner till. I centrala Lysekil gillar vi Norra hamnen med strandpromenaden och bra restauranger som ger lite storstadskänsla.

Saknar ni Australien?

Det är klart att vi saknar värmen i och stränderna i Australien ibland. Men Lysekil är så fantastiskt året runt och att se årstidsväxlingarna är något som jag kommit att sätta stort värde på, avslutar Matt Jones.